Team AnalyseDe team analyse combineert maximaal tien profielen van medewerkers die een team vormen. De team-analyse wordt ingezet voor de vorming van nieuwe teams of het opsporen van (mogelijke) knelpunten en kansen in bestaande teams.

De team analyse verzamelt de profielen van teamleden en genereert een overzichtelijk rapport, dat direct inzichtelijk en bespreekbaar maakt waar de knelpunten en de sterke punten van het team liggen.

Daarnaast worden de individuele team rollen duidelijk gemaakt.

De uitkomst geeft informatie over de leider en de verschillende leden van het team en leidt tot een betere balans en betere prestaties van het team.

De team analyse maakt in een keer duidelijk hoe het met het team is gesteld en waar de aandachtspunten liggen. De team analyse kan worden ingezet bij bestaande teams maar ook bij gelegenheid teams zoals bijvoorbeeld een project.

Er kan bij het opmaken van de profielen gekozen worden van het generieke competentie model van Robuust Assessment of uw eigen competentie model.

De team analyse meet vier aspecten.

  • de teambalans: een overzicht van hoe ieder teamlid op ieder onderdeel scoort;
  • de sterktes en zwaktes, waarbij wordt gekeken welke gedragskenmerken wel of niet sterk in het team zijn vertegenwoordigd;
  • de leiderschapsvoorkeuren; welke teamleden willen verantwoording nemen en de andere leden steunen;
  • de talenten, met resultaten ten aanzien van sociaal gedrag, ambitie, geduld, nauwkeurigheid, analytisch vermogen, resultaat en kwaliteit gerichtheid.